Tämän reseptin, jonka päätin paljastaa teille, olen saanut äidiltäni. Äitini on leiponut tätä piirakkaa siitä asti kun olin pieni. Kyselin äidiltäni taannoin, että mistä hän on puolestaan saanut reseptin ja miksi sen nimi on Sannan piirakka, mutta valitettavasti äitini ei osannut vastata. Reseptin alkuperä on siis mysteeri. Piirakan täyteläinen maku on puolestaan aina taattu. Valmistaudu siis sinäkin leipomaan elämäsi herkullisin piirakka nimittäin tässä tulee sen resepti:
Sannan piirakka
Huom! Kuvasta puuttuu tomusokeri. |
Kiehauta kattilassa:
- 2½dl vettä
- 200g voita
- 4rkl leivontakaakaojauhetta
- 1tl suolaa
Sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.
Sekoita suurehkossa kulhossa:
- 5dl spelttijauhoja tai vehnäjauhoja
- 5dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 1½ soodaa
Lisää jauhoseokseen ensin jäähtynyt kaakaoliemi sekä vielä:
- 3dl piimää tai jugurttia
- 2 munaa
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa 20 min. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kattilaan kuorrutusta varten ja kiehauta:
- 2 rkl maitoa
- 100g voita
- 1 rkl leivontakaakaojauhetta
Sekoita liemeen noin puoli paketillista tomusokeria. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla tai kookosjauheella. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa piirakka paloiksi. Nauti ja ihastu!
Eikö taikinaan tule leivinjauhetta tai soodaa ollenkaan?
VastaaPoistaKyllä tulee soodaa puolitoista teelusikallista.
PoistaOnnistuisiko tämä gluteenittomana, jos korvaa tuon vehnäjauhon esim. glut. jauhoseoksella? 😊
Poista