Viime
päivät ovat olleet melko vilpoisia ja syksyn tunnelma hiipii koko ajan
syvemmälle elämääni. Viime postauksessani mainitsin jo, että olen alkanut taas
kutoa, sisustaa kotia syksyisesti ja polttaa kynttilöitä. Tänään puolestaan minulle
iski hillitön puurohimo. Aamupäivällä söin jo kaurapuuroa, mutta illalla
tuntui, että haluan lisää puuroa. Päätin siis ryhtyä tuumasta toimeen ja
aloittaa jo nyt myös riisipuurokauden.
Riisipuuro
on aina ollut lempparipuuroni. Hyvin keitetty, pehmeä puuro oikein hivelee
makuhermoja. Muutamia vuosia sitten kun vatsavaivani pahenivat niin vaihdoin
lehmänmaidon kauramaitoon. Mielestäni kauramaitoon tehty riisipuuro on ihan
yhtä hyvää. Ainoa miinus on, että puurosta tulee hieman oudon väristä.
Riisipuuro ei myöskään ole hätäisen ihmisen puuro, sillä sen keittäminen vaatii
kärsivällisyyttä.
Mielestäni
riisipuuro on siinä mielessä kiva, että sen kaveriksi käyvät monet eri jutut.
Puuron kanssa voi syödä soppaa, hilloa, kanelia, sokeria sekä voita tai
kokonaisia marjoja, taateleita. Vain mielikuvitus on rajana. Näin syksyllä
vaihtelen aina sitä mitä syön puuron kaverina, mutta joulun tullen riisipuuroni
kaveriksi kelpaa ainoastaan ns. sekametelisoppa eli sekahedelmäsoppa. Tänään
päätin syödä puuroni perinteisesti kanelin, sokerin ja voisilmän kera. Ai, että
miten hyvältä riisipuuro maistuukin taas pitkän tauon jälkeen, nams. Joko sinä
olet aloittanut riisipuurokauden vai syötkö sitä ympäri vuoden vai onko se
sinulle ainoastaan joulun ajan herkku? Minulle riisipuuro on koko syys- ja
talvikauden herkku. Niinpä suosittelen sinullekin ihana lukijani, että laitappa
puuro porisemaan ja herkuttele =) .
Ps.
Muistathan seurata myös blogini instagramtiliä @susannanelamaa
Kommentit
Lähetä kommentti