Uuden kotini pihalla on pieni kirsikkapuu täynnä pieniä makoisia kirsikoita. Mietin tässä muutamia päiviä, että mitä voisin tehdä kyseisistä kirsikoista. Lopulta päädyin siihen, että tekisin niistä hilloa. Niinpä eilen menin koirani kanssa pihamaalle ja keräsin kirsikat. Kirsikoita tuli silmämääräisesti noin litra.
En ole ennen tehnyt kirsikkahilloa, mutta googlettelin muutamia reseptejä ja sovelsin sitten niistä itselleni sopivan. Laitan tähän alle reseptin jolla tein hillon.
Kirsikkahillo
n.
700g kirsikoita (punnittu kivineen)
n.
2dl hillosokeria
1
reilu tl vaniljasokeria
1dl
vettä
vajaa 1 tl kanelia
Poista ensin kirsikoista kivet halkaisemalla kirsikka. Laita kirsikanpalat kattilaan. Lisää hillosokeri, vaniljasokeri, kaneli ja vesi. Sekoita ja keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kaada lasipurkkiin. Valmista hilloa tulee noin puoli litraa. Säilytä jääkaapissa ja nauti haluamasi tavalla.
Kirsikkahillon
valmistus on helppoa, mutta aikaa vievää, sillä kirsikankivien poistaminen vie
aikaa ja on sottaista. Hilloa tehdessä ei kannata olla parhaimmat päällä, sillä
kirsikoiden mehu saattaa värjätä. Kirsikkahillosta tuli kyllä ihanan makuista
ja kaneli toi siihen kivan vivahteen (toki jos et tykkää kanelista niin sen voi
myös tietysti jättää pois). Kirsikkahillo sopii mainiosti esim. kakun väliin,
pullaan tai vaikka juustotarjottimen kaveriksi. Jos sinulla on mielessä jokin
hyvä kirsikkaresepti niin vinkkaa se kommenteissa. Nyt kannattaa kerätä kaikki
luonnon tarjoamat makoisat marjat talteen syksyn ja talven varalle.
Kommentit
Lähetä kommentti