Olen tänä vuonna innostunut tekemään keittoja. Keitot ovat mielestäni mitä parhainta ruokaa, varsinkin näin talvella. Tykkään tehdä aika ison keiton kerralla ja lämmittää sitä ruoaksi myös parina seuraavana päivänä. Oikeastaan keitto paranee ”vanhetessaan” eli mielestäni se on parasta seuraavana päivänä kun liemi on hieman paksuuntunut. Keitot ovat myös siinä mielessä kivoja, että niitä on helppo muokata oman makunsa mukaan. Niitä ei myöskään ole vaikea tehdä ja ne ovat hyvää ja terveellistä ruokaa.
Viime aikoina olen
vuorotellut jauhelihakeiton ja kanakeiton tekemisessä. Tykkään kylläkin myös
erilaisista kasvissosekeitoista. Tänään keskiviikkona oli vuorossa kanakeitto. Pidän
keiton ainekset yleensä melko simppeleinä. Perusainekset ovat sellaisia mitä
yleensä aina löytyy kotoa. Laitan tähän alle kanakeittoreseptini niin voit
halutessasi kokeilla sitä. Maukasta keskiviikkoa.
Kanakeitto
6 perunaa
2 isoa tai 3-4 pientä porkkanaa
1 sipuli
n.10cm purjoa
3 kanan filettä
1 yrttiliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
2dl ruokakermaa
rypsiöljyä
currya
kurkumaa
Kuvasta puuttuu ryspsiöljy, suola ja persilja
Kuori ja pilko sipuli, perunat, porkkanat ja purjo.
Pilko kananfileet.
Laita pannulle öljyä ja paista kananpalat ja pilkottu sipuli. Lisää joukkoon n. 1tl currya sekä kurkumaa.
Kaada kypsät kananpalat ja sipuli kattilaan. Lisää pannulle hieman öljyä ja freesaa peruna, porkkana ja purjo sekä ripaus currya ja kurkumaa. Kaada ne kattilaan.
Lisää pannulle vajaa litra vettä, odota pieni hetki ja kaada vesi kattilaan.
Siirrä kattila kuumalle levylle ja lisää yrtti- ja kasvisliemikuutiot.
Sekoittele hetki ja lisää kerma ja halutessasi ripaus suolaa.
Anna kiehua kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Loppuvaiheessa voit lisätä keittoon myös persiljaa. Anna keiton tekeytyä hetki ja sitten syömään.
Kommentit
Lähetä kommentti