Siirry pääsisältöön

Pakkailua ja 10 pakkausvinkkiä

Pahoittelut pitkästä tauosta blogissani. Viime viikot ovat olleet todella hektisiä ja aika on mennyt siivillä. Pyrin nyt jatkossa palaamaan takaisin normaaliin blogi-aikatauluuni. Tässä postauksessa kerron teille otsikon mukaisesti siitä miten pakkailin tavaroitani ennen muuttoa ja annan muutamia pakkausvinkkejä. 

Aloitin tavaroideni pakkaamisen noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, jotta minun ei tarvinnut kiirehtiä asian kanssa. Olen muuttanut elämässäni todella monta kertaa, joten muuttaminen kävi minulta jo aika rutiinilla. Siitä huolimatta muuttaminen on aina stressaavaa ja tunteita herättävää. Toisaalta mielestäni on hyvä, että samalla kun pakkailee, niin tulee käytyä läpi kaikki tavarat ja hankkiuduttua eroon kaikesta turhasta. 

 
Suosin itse muutossani pahvilaatikoita. Västeråsiin muuttaessani hankin Ikeasta muuttolaatikoita, joita käytin nyt sitten uudelleen. Ostin myös lisää laatikoita Biltemasta, sillä osa entisistä laatikoista meni pilalle, kun häkkivarastooni Ruotsisa tulvi taannoin vettä. Pahvilaatikoiden lisäksi käytin muovilaatikoita, joihin pakkasin pääasiassa astioita. 
Pakatessa on hyötyä siitä, jos tykkää pelata tetristä, sillä välillä tavaroiden sovitteleminen laatikoihin on aikamoista taiteilua ja sovittelua. Itse tykkään tehdä niin, että pakkaan laatikon pohjalle jotain raskaampaa ja päälle kevyempää, jotta laatikoista ei tule liian painavia. Sitä mukaa kun saan laatikon pakattua, kirjoitan sen kylkeen mitä se sisältää, jotta ei sitten tarvitse arvailla, että mihin mikäkin laatikko uudessa asunnossa viedään.

Ostin Biltemasta myös vahvaa kelmua, jota käärin huonekalujen ympärille suojaksi. Huonekalut on nimittäin hyvä suojata, sillä niiden pinta voi tahriintua tai saada vaurioita muutossa. Tein myös niin, että laitoin kaikki huonekaluni osiin (mitkä siis sai helposti ositettua). Huonekalut olivat helppo siirtää ja kevyempiä kantaa kun ne olivat osissa. Laitan tähän vielä 10 pakkausvinkkiäni teille, jotka toimivat hyvin ainakin itselläni. Jos teillä lukijoilla on myös jotain hyviä pakkausvinkkejä niin laittakaa niitä  kommentteihin =) .

 

10 vinkkiä pakkaamiseen

 1.  Jos mahdollista niin säästä jo etukäteen laatikoita ym. Pakkausmateriaalia.

2.    Käy tavarat läpi jo ennen tai viimeistään samalla kun pakkaat ja heitä pois turhat ja tarpeettomat tavarat/vaatteet tai myy tai lahjoita ne eteenpäin.

3.  Aloita pakkaaminen tarpeeksi ajoissa, jotta et joudu taistelemaan aikaa vastaan.

4.  Kirjoita laatikoiden ulkopuolelle, mitä mikäkin laatikko sisältää niin se helpottaa.

5.  Muista pakata tiivisti äläkä jätä hukkatilaa. Laita tavaroita sisäkkäin jos mahdollista.

6.  Pinoa laatikot ja laita huonekalut valmiiksi siihen järjestykseen, jossa haluat lastata ne muuttoautoon. Auton lastaaminen sujuu näin paljon nopeammin.

7.  Käytä pakkaamiseen laatikoita, älä epämääräisiä pussukoita ja nyssyköitä. Laatikot on helppo pinota ja siirtää paikasta toiseen.

8.  Älä pakkaa laatikoita liian painaviksi vaan kokeile välillä vieläkö jaksat nostaa laatikon.

9.  Laita huonekalut osiin ja laita niiden ruuvit ym. pusseihin ja kirjoita niiden kylkeen minkä huonekalun ruuvit ovat kyseessä. 

10.  Muista jättää helposti saataville tavarat, joita tarvitset ensimmäisenä uudessa kodissa.

Kommentit

  1. Hyvä vinkkilista! Muuttaminen on ollut minulle positiivinen kokemus. Uuteen kotiin muuttaminen on super kiva tunne. Tavaroiden läpikäyminen muuton yhteydessä on ihan paras ajankohta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mandy Skin päivitys - toimiiko se oikeasti?

  Kerroin teille helmikuun alussa tilaamasta Mandy Skin IPL-karvanpoistolaitteesta. Olen käyttänyt laitetta siitä asti ja nyt ajattelin kertoa miten se on toiminut. Tämä postaus ei ole Mandy Skinin sponsoroima vaan oma aito mielipiteeni kyseisestä laitteesta. Täytyy myöntää, että vaikka olin toiveikas laitteen suhteen, olin myös hyvin skeptinen. Aloin käyttää laitetta kerran viikossa helmikuun alkupuolella. Mandy Skinin käyttö ei ole mitenkään kivuliasta tai vaikeaa. Tein niin, että sheivasin ensin halutut kohdat ja käsittelin alueet sen jälkeen Mandy Skinillä ja lopuksi laitoin kosteusvoidetta. Ensimmäiset neljä viikkoa käsittelin halutut alueet kolmostasolla ja sen jälkeen siirryin voimakkaimpaan eli viitostasoon. Noin neljän viikon kohdalla aloin huomata varsinkin kainaloissa, että karvan kasvu oli vähentynyt jo huomattavasti. Olin todella yllättynyt, että tuloksia alkoi näkyä niin nopeasti. Kuuden viikon kohdalla tuloksia alkoi näkyä hyvin jo muuallakin. Voin siis todeta, e

Magneettikuvauksia ja masentava puhelu

  Olen aiemminkin kirjoittanut teille kipeästä jalastani mm. seuraavissa postauksissa: Kipeän jalan kuulumiset Huonoja uutisia   ja  Sairaslomalla . Aikaa on siis kulunut reilut vuosi ja neljä kuukautta siitä kun satutin jalkani eikä se ole vieläkään kunnossa. En kerro tässä nyt koko tarinaa uudestaan vaan voit käydä lukemassa nuo aiemmat postaukset, niin saat kokonaisvaltaisemman kuvan siitä mikä jalkaani vaivaa.   Jalkakipu on siis edelleen jatkunut päivittäin. Pari viikkoa sitten olin sekä jalan, että selän magneettikuvauksessa. Täytyy sanoa, että se oli minulle neljäs kerta magneettikuvauksessa ja myös kamalin. Valitettavasti hoitajat olivat todella tympeitä ja siitä hämmästyneenä unohdin kysyä heiltä muutamia tärkeitä asioita. Lisäksi minulla on todella paha ahtaanpaikankammo, joten voit vain kuvitella miltä tuntui joutua putkeen (jossa magneettikuvat otetaan) pää edellä. Ensin kuvattiin siis selkäni. Kärsin myös kuivasilmäisyydestä enkä älynnyt, että putkessa on voimakas ilma

Kirpparilöytöjä

Rakastan historiaa kaikenlaisia vanhoja tavaroita ja astioita. Tykkään siksi käydä kirpputoreilla. Taannoisella kirpparireissulla tein kolme mahtavaa löytöä, joista ajattelin kertoa sinulle ihana lukijani. Kaksi löydöistäni on Humppilan lasin astioita ja kolmas hieman erilaisempi ”astia”. Löysin ja ostin kirpputorilta kaksi Humppilan lasin Kasvimaalla-sarjan astiaa. Toinen on Kasvimaalla sarjan maljakko. Maljakko on todella paksua lasia ja painaa siksi todella paljon. Maljakko on Pertti Santalahden Humppilan lasille suunnittelema ja sen mitat ovat korkeus 19cm ja leveys 24cm. Maljakko on todella hyväkuntoinen ja ostin sen lähes pilkkahinnalla. Toinen kirpputorilöytöni oli niin ikään Humppilan lasin kasvimaalla-sarjaa oleva kulho. Kulho on on myös Pertti Santalahden suunnittelema kuten maljakkokin. Kulhon korkeus on 12cm ja leveys 37cm. Humppilan lasi valmisti Kasvimaalla-sarjaa vuosina 1978-1985. Sarjaan kuuluu hankkimani maljakon ja kulhon lisäksi myös monia muita astioita sekä