Saan huomenna rakkaani taas luokseni, joten tänään leivoin jo valmiiksi hänelle herkkuja. Päätin tehdä sekä suolaista että makeaa. Suolaiseksi valitsin juustotortun ja makeaksi kaurapiparit. Tänään täällä Västeråsissa on ollut hieman viileämpi päivä, joten näin iltasella oli kiva leipoa. Kaurakeksien reseptin otin kirjasta nimeltä Pappilan hätävara – vieraanvaraisuuden taidosta, jonka on kirjoittanut Maarit Knuutila.
Kauraleivät (kaurapiparit):
3dl kauraryynejä
2dl sokeria
100g voisulaa
1 muna
Kaikki ainekset sekoitetaan. Otetaan pienehköjä palloja leivinpaperille. Litistetään niitä hieman, Paistetaan kohtuullisessa uuninlämmössä kunnes reunat ruskistuvat. kauraleivistä tulee litteitä.
Juustotortun reseptin olen puolestaan saanut äidiltäni enkä ole varma sen alkuperästä. Meidän perheessä tätä reseptiä on käytetty jo vuosikymmeniä. Perusresepti on hyvä ja täytteet voi valita oman mieltymyksen mukaan.
Juustotorttu:
Pohja:
100g jauhoja
100g voita
100g rahkaa tai kermaa
Nämä ainekset sekoitetaan keskenään nyppimällä muromaiseksi taikinaksi ja taikina painellaan voideltuun uunivuokaan.
Täyte:
100g kinkkusuikaleita
1 pieni punasipuli
0,5dl paprikaa
0,5 suolakurkkua
Täyteet laitetaan pohjan päälle.
Päällinen:
2-3dl maitoa tai kermaa
1 muna
150g juustoraastetta
ripaus basilikaa
Sekoita maito, muna ja juustoraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle. Ripotttele päälle hieman basilikaa.
Paista juustotorttu 225asteessa noin 20-30min.
Nyt tätyy sitten vain odottaa huomiseen asti, jotta pääsemme maistelemaan piirakkaa ja piapreita. Saa nähdä näenkö herkullisia unia, sillä asunnossani on nyt todella ihanat tuoksut =) .
Kiitos reseptistä! Suolaista ja makeaa <3 Minulla on tänään leivontapäivä. Ajattelin leipoa suolaisia leipomuksia ja laittaa pakastimeen.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi <3 ! Toivottavasti leipomuksesi onnistuivat hyvin =) . On kyllä hyvä pitää pakkasessa jotakin leivonnaisia varalla jos tulee vaikka yllätysvieraita tms.
Poista