Siirry pääsisältöön

Vaatteiden viikkausta ja läpikäyntiä

Pidän siivoamisesta ja koen, että kun ympäristö on siisti, niin on helpompi itsekin olla tasapainoinen. Siivoamisessa pidän myös siitä, että siinä näkee heti käsiensä jäljen. Samalla kun siivoan ja järjestelen paikkoja, niin tykkään kuunnella musiikkia, podcasteja tai katsoa sivusilmällä jotain ohjelmaa.

Eilen täällä oli sateinen päivä, niin päätin siivota ja läpikäydä vaatekaappini. Minusta tuntuu, että vaikka vaatekaapit kävisi miten usein tahansa läpi niin aina niistä löytää jotain poislaitettavaa. Mieluiten ripustaisin lähes kaikki mahdolliset vaatteet henkareihin, mutta tässä asunnossa se ei onnistu. Ne vaatteet, joita en saa henkareihin tykkään laskostaa kangaslaatikoihin ”pystyyn”. Olen ehkä hieman neuroottinen asian suhteen, sillä tykkään viikata myös sukkani ja alusvaatteeni =D . Kun vaatteet ovat nätisti viikattuina, pystyssä laatikoissa niin on helppo nähdä mitä siellä on ja ottaa tarvitsemansa. Pidän myös siitä, että vaatteet ovat väreittäin aseteltuja. Onko mitään ihanampaa kuin se, että avaa vaatekappiensa ovet ja näkee vaatteensa siististi viikattuina niissä.


Eilen kun kävin läpi vaatteeni niin löysin taas kassillisen vaatteita, joista päätin luopua. Mielestäni on hyvä laittaa kiertoon vaatteet, joita ei itse enää käytä. Teen yleensä aina niin, että annan ensin siskoni ja äitini käydä läpi vaatteet joista olen päättänyt luopua. Ne vaatteet, joita he eivät halua, laitan vaatteiden kierrätykseen. Olen myös Suomessa asuessani myynyt paljon vaatteita kirpputoreilla.

Tämä saattaa ehkä kuulostaa joistakin hassulta, mutta koen, että siivoilussakin voi aina kehittyä lisää. Tykkään katsoa siivoiluohjelmia ja seurata somessa siivoilutilejä. Netflixistä suosittelen esimerkiksi sarjaa nimeltä The home edit, jossa kaksi ammattijärjestelijää käy ihmisten koteja läpi. Konmari on myös varmasti kaikille tuttu. Instagramista voisin puolestaan vinkata tilin nimeltä effectivespaces, josta saa hyviä järjestelyvinkkejä. Jos teillä ihanilla lukijoilla on myös antaa vinkkejä siivoiluun ja järjestelyyn niin otan niitä mieluusti vastaan =) . Siivoiluniloa teille jokaiselle.

 

Kommentit

  1. Täällä myös ilmottautuu yksi,joka tykkää siivoamisesta ja siitä,että paikat on järjestyksessä. Joskus jos on jokin kaappi päässyt sekaisin niin sen olemassa olo suorastaan häiritsee niin kauan,kunnes sen siivoaa ja aina tulee hyvä mieli,kun näkee sitten sen siivouksen lopputuloksen. Viihdyn siistissä ympäristössä ja sekamelska suorastaan vaikuttaa olotilaani negatiivisella tavalla. Hieman on myös neuroottisuutta siivous ja järjestys asioiden suhteen,mutta osaan kuitenkin onneksi vähän myös armahtaakkin pienessämäärin itseäni. On mukava katsoa tällasia järjesteltyjä kuvia ja voi miten upea tuo edessä oleva punertava kukkamekko onkaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi. Kiva kuulla, että on muitakin siivoiluun hurahtaneita =) . Se on kyllä jännä, että vaikka sotku olisi kaapissa oven takana piilossa niin silti se häiritsee kun tietää, että se on siellä. Siisti ympäristö auttaa mieltäkin pysymään levollisena. Itselläni myös siisteys aiheuttaa välillä neuroottisuutta, mutta siksi tuo maitsemasi itsensä armahtaminen onkin äärimmäisen tärkeää. Kiitos mekkokommentistasi =) ! Kyseinen mekko on itseasiassa lempimekkoni =) . Iloista ja aurinkoista kesää sinulle!

      Poista
  2. Vaatekaappisi näyttää mahtavan siistiltä! Minä tykkään siivota. Tosin vaatekaapin siivousurakka on ollut to do-listalla pitkään. Konmaritus saisi iskeä muutenkin päälle, kun tarpeetonta tavaraa kaapeistamme löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia =) ! Ei sitä koskaan tiedä milloin se inspiraatio iskee. Sadepäivät ovat mielestäni parhaita siivouspäiviä, mutta jos on tällainen helle kuin täällä nyt (31astetta) niin ei huvita muuta kuin makoilla ja rentoutua. Siivoilusta ei kannata stressata niin se pysyy mielekkäänä. Aurinkoa ja lämpöä sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mandy Skin päivitys - toimiiko se oikeasti?

  Kerroin teille helmikuun alussa tilaamasta Mandy Skin IPL-karvanpoistolaitteesta. Olen käyttänyt laitetta siitä asti ja nyt ajattelin kertoa miten se on toiminut. Tämä postaus ei ole Mandy Skinin sponsoroima vaan oma aito mielipiteeni kyseisestä laitteesta. Täytyy myöntää, että vaikka olin toiveikas laitteen suhteen, olin myös hyvin skeptinen. Aloin käyttää laitetta kerran viikossa helmikuun alkupuolella. Mandy Skinin käyttö ei ole mitenkään kivuliasta tai vaikeaa. Tein niin, että sheivasin ensin halutut kohdat ja käsittelin alueet sen jälkeen Mandy Skinillä ja lopuksi laitoin kosteusvoidetta. Ensimmäiset neljä viikkoa käsittelin halutut alueet kolmostasolla ja sen jälkeen siirryin voimakkaimpaan eli viitostasoon. Noin neljän viikon kohdalla aloin huomata varsinkin kainaloissa, että karvan kasvu oli vähentynyt jo huomattavasti. Olin todella yllättynyt, että tuloksia alkoi näkyä niin nopeasti. Kuuden viikon kohdalla tuloksia alkoi näkyä hyvin jo muuallakin. Voin siis todeta, e

Magneettikuvauksia ja masentava puhelu

  Olen aiemminkin kirjoittanut teille kipeästä jalastani mm. seuraavissa postauksissa: Kipeän jalan kuulumiset Huonoja uutisia   ja  Sairaslomalla . Aikaa on siis kulunut reilut vuosi ja neljä kuukautta siitä kun satutin jalkani eikä se ole vieläkään kunnossa. En kerro tässä nyt koko tarinaa uudestaan vaan voit käydä lukemassa nuo aiemmat postaukset, niin saat kokonaisvaltaisemman kuvan siitä mikä jalkaani vaivaa.   Jalkakipu on siis edelleen jatkunut päivittäin. Pari viikkoa sitten olin sekä jalan, että selän magneettikuvauksessa. Täytyy sanoa, että se oli minulle neljäs kerta magneettikuvauksessa ja myös kamalin. Valitettavasti hoitajat olivat todella tympeitä ja siitä hämmästyneenä unohdin kysyä heiltä muutamia tärkeitä asioita. Lisäksi minulla on todella paha ahtaanpaikankammo, joten voit vain kuvitella miltä tuntui joutua putkeen (jossa magneettikuvat otetaan) pää edellä. Ensin kuvattiin siis selkäni. Kärsin myös kuivasilmäisyydestä enkä älynnyt, että putkessa on voimakas ilma

Kirpparilöytöjä

Rakastan historiaa kaikenlaisia vanhoja tavaroita ja astioita. Tykkään siksi käydä kirpputoreilla. Taannoisella kirpparireissulla tein kolme mahtavaa löytöä, joista ajattelin kertoa sinulle ihana lukijani. Kaksi löydöistäni on Humppilan lasin astioita ja kolmas hieman erilaisempi ”astia”. Löysin ja ostin kirpputorilta kaksi Humppilan lasin Kasvimaalla-sarjan astiaa. Toinen on Kasvimaalla sarjan maljakko. Maljakko on todella paksua lasia ja painaa siksi todella paljon. Maljakko on Pertti Santalahden Humppilan lasille suunnittelema ja sen mitat ovat korkeus 19cm ja leveys 24cm. Maljakko on todella hyväkuntoinen ja ostin sen lähes pilkkahinnalla. Toinen kirpputorilöytöni oli niin ikään Humppilan lasin kasvimaalla-sarjaa oleva kulho. Kulho on on myös Pertti Santalahden suunnittelema kuten maljakkokin. Kulhon korkeus on 12cm ja leveys 37cm. Humppilan lasi valmisti Kasvimaalla-sarjaa vuosina 1978-1985. Sarjaan kuuluu hankkimani maljakon ja kulhon lisäksi myös monia muita astioita sekä