Vappu lähestyy taas,
vaikkakin jo toista kertaa poikkeusoloissa. Mielestäni sima kuuluu ehdottomasti
vappuun. Täällä Ruotsissa puolestaan Valborgina eli vappuna sitä ei juoda, eikä
suurin osa ihmisistä edes tiedä mitä se on. Koska sitä ei täällä juoda niin
sitä ei myöskään myydä kaupoissa. Ainut vaihtoehto oli siis valmistaa sima
itse. Ylipäätään mielestäni itse tehty on aina parempaa kuin kaupan sima.
Tykkään valmistaa siman aina Dansukkerin perinteisen siman reseptillä, jonka löydät osoitteesta www.dansukker.fi/fi/resepteja/sima-perinteinen. Suomessa ohje lukee myös Dansukkerin fariinisokeripussin kyljessä. Valmistin siman eilen tuolla ohjeella ja tänään pullotin sen. Koska minulla ei täällä ollut ämpäriä eikä suurta kattilaa niin valmistin siman kahdessa pienemässä kattilassa. Pulloina käytin tyhjiä viinipulloja sekä limsapulloja. Nyt sitten pitää odotella, että se valmistuu vapuksi. En malta odottaa, että pääsen juomaan sitä. Toki pitää myös hankkia munkkeja sitten sen kaveriksi.
Kommentit
Lähetä kommentti